URANGAN STATE HIGH SCHOOL

AUSTRALSK TID: 22:54

oookei! Nå skal jeg fortelle dere litt om Australsk skole, for det er noe for seg selv altså! 

Første skole dag, altså på mandag møtte vi opp å hadde et lite møte med de internasjonale studentene og deretter fikk vi en omvisning rundt i Hervey bay med buss. Så valgte vi fag og uniformer så dette var egentlig en litt koselig dag fordi det var liksom ikke så mye fag det var mer sånn bli kjent og ja sånn kose dag i grunn. Dagen etter var derimot heelt annerledes! Vi startet dagen med sånn form class som de kaller det her, og det er et slags møte man har på morningen for å sjekke at alle er der og at alle har på seg uniform og slike ting! Der får man også informasjon om ting som skal skje fremover på skolen og litt sånn! Etter det går man til timen og i timen så driter de i om du er ny eller ikke og de tar ikke noe opprop eller noen ting så ingen hadde merket om du bare hadde gått sånn midt på dagen! Så det er litt vanskelig nå i begynnelsen når engelsken ikke er helt på plass men eller går det veldig greit, særlig for meg som har nesten bare gøye fag. Noe som er veldig annerledes er at du har 3 fag før lunsj og 2 fag etter lunsj også har du to pauser gjennom hele dagen, en på 50 min og en på 25 min pluss at du har sånn 5-10 min mellom hver time også fro å komme deg til timen. Det er heeelt annerledes fra hva jeg er vandt til hjemme men liker faktisk dette systemet litt bedre for dagen går så utrolig fort! Særlig etter lunch når du har kun to fag igjen og i tillegg en pause på 25 min. Deilig! 

Fagene mine:

MATHS A

ENGLISH

PE (physical education) - nesten som treningslære bare med praktisk arbeid også.

DANCING

RECK - (outdoor recreation) det er på en måte som gym bare det er litt teori men det er sånn at vi drar på campingturer og kanoturer og sånn.

MODERN HISTORY - denne skal jeg bytte til musikk (musikk er på en måte det samme som å gå til sangpedagog + litt teoretisk)

Som dere ser så er det nesten bare morsomme fag, noe som er veeeldig deilig! Da slipper man å ha så syykt masse prøver og sånn.

Den norske gjengen eller vi mangler morten da.. Dette bilde er tatt fra første skole dag på omvisningen vi hadde i Hervey Bay.

 

Det vittigste er hvordan folk oppfører seg på skolen her i Australia. Det er faktisk akkurat som du ser på Amerikansk film! Det er så skille mellom populære og upopulære eller mer mellom årstallene hvertfall (altså de forskjellige klassetrinnene) er det helt sykt skille.. Det er liksom så vanvittig gjengete, folk sitter liksom i forskjellige grupper med de de er venner med og har sånn fast lunsj sted og ja! Det er rett og slett veldig gjengete! Første dagen vi kom fikk vi beskjed om å ikke snakke med the juniors, som altså er de som er yngre enn oss og de har rød t-skjorte på seg. Og de som går i twelth grade (de har en annen type skjorte med flere farger på seg) snakker ikke med noen av oss som går i elleventh grade (vi har hvite t-skjorter). Ble helt sjokkert jeg altså! Og det er liksom fordi det på en måte er teit og snakke med de som er yngre eller noe sånt, aner ikke hvorfor men det var så rart.. Australiere er noen rare skapninger altså! Nei, det er merkelig hvordan ting er så annerledes fra land til land altså! 

Også har vi den berømte skoleuniformen da! Synes faktisk ikke at den er såå ille, det er bare det at den er så kort! Skjørtet er alt for kort, mener nå jeg da!, Det er liksom slik at hvis man bøyer seg og har på seg string så kan man se rett inn! Men vi kjøpte et litt annerledes skjørt enn det australierne går med fordi de synes det vi har er så stygt men det er jo absolutt mye finere og hvertfall litt lenger! Du skjønner Australierne tar å legger opp skjørtene sine for å få dem enda kortere når de egentlig er alt for korte fra før.. haha! Nå skal jeg ikke ta alle under samme båt men hvertfall mange av dem gjør det!  Men vi føler oss hvertfall veeeeeldig fine i disse uniformene da, vi går jo rundt som Britney Spearser alle sammen, hehe! Har ikke tatt noe sånn ordentlig "outfit bilde" av den men har jo tatt noen bilder med telefonen når vi har vært på skolen. Men dere kan gå inn på Caroline sin blogg: http://carolinetellefsen.blogg.no for hun har tatt ordentlig bilde av den, det gidder nemlig ikke jeg ;)


Sofie, Sunniva og meg som chiller litt på skolen da i de fine uniformene våre ;)

- MARIA KIVLE

9 kommentarer

Ida E.A

11.07.2012 kl.15:08

Sykt å tenke på at du er på skolen allerede på andre siden av jorda! Det blir så rart å begynne på skolen uten deg. Men høres ut som du har det bra, og det er godt å høre :) Håper vi kan skypes snart!! :)

Anne Jensen

11.07.2012 kl.15:43

Hei Maria<3

Så bra at du har kommet deg fram og at du har det flott i Hervey Bay!

Hvordan går det med engelsken da? :P hihi... Er det gøy? :) Nå er det ikke lenge til jeg heller reiser.. ÅÅÅÅ, jeg gleder meg men jeg gleder meg enda mer når jeg vet at du har fått det fint :)

Carina

11.07.2012 kl.19:18

Virker som at det er ganske greie skoledager, og du er heldig som ikke skal ha så mange prøver! Virker sykt kult med skoleuniform! Heehe!

Nora :-)

12.07.2012 kl.13:45

MARIAMIN! Savner deg!! Det er så godt å se at du har det bra! Utrolig morsomt å lese alt du skriver!!! Si ifra hvis du vil skype:-) Jeg er glad i deg <3

Sandra

12.07.2012 kl.17:01

Så kule uniformer dere har!! Kos deg på skolen vennen :) Glad i deg <3

Line

13.07.2012 kl.01:18

Åh Maria! Det er godt å se at det er bra på skolen og at det er bra med deg! :) Også var det jo drit fett med skole uniform da! Du er heldig :) Håper vi kan skype en dag snart!! :)

Rebecca

13.07.2012 kl.09:28

Håper du koser deg her i Australia! Var selv i Hervey Bay for noen uker siden. Regna bare haha!
Rebecca: åja! Ja, det regner nesten bare her nå også!

Andrea

15.07.2012 kl.21:49

Gøy å lese! :-) ooog skoleuniformene var fete, haha. Bra at du har det bra <3 glad i deg

Skriv en ny kommentar

Hei! Jeg heter Maria, er 16 år og kommer fra Kragerø. Jeg skriver denne bloggen fordi jeg vil dele min opplevelse som utvekslingsstudent i Australia. Håper dere liker bloggen min :) Kommenter gjerne eller send meg mail på mariakivle@live.no om det er noe du lurer på :)
hits