SAVNET TAR PÅ

Det er veldig frustrerende å flytte til et nytt land der hvor du bor hos egentlig totalt fremmede mennesker, rette seg etter nye og annerledes kulturer og rett og slett "skape" seg et helt nytt liv på andre siden av jordkloden. Man føler seg ofte ensom og utrygg. Man har ikke de samme vanene og man må rette seg etter noe helt nytt, noe som kan være utfordrene og vanskelig til tider. Man begynner å sette utrolig pris på det livet man har hjemme, ting man vanligvis klager på hjemme blir til ting man savner, har aldri vært så glad for at jeg bor i Norge og ikke minst Kragerø noen gang før.. Jeg tenkte når jeg dro at jeg dette kom til å være det minste problem og jeg er hjemme før jeg vet ordet av det. Og dere som kjenner meg så vet dere at alt ordner seg for meg, ingen ting er noen vits å stresse med. Jeg tar ting som det kommer.. Men da får man seg et sjokk kan man si, jeg ble veldig overrasket over hvor fort jeg kjente at ensomheten og ikke minst utryggheten kom krypende. Alt får et helt nytt perspektiv når man på en måte får se livet sitt utenifra og får se hvor utrolig godt man egentlig har det, jeg er så takknemlig for alt jeg har hjemme i Norge nå at dere aner ikke. Man merker at det er noe galt når lukten av en gressklipper som går er noe man legger ekstra merke til fordi det er en lukt som finnes hjemme også. Man begynner å tenke om det er vits og ha det så "vondt" når man hadde det så godt hjemme, hva om jeg kommer til å angre når jeg kommer hjem igjen om 9 måneder at jeg ikke kommer til å ha fått noe ut av året? Hva om det ikke blir bedre? Hva om savnet ikke går vekk? Det er så mye hva om? man stiller seg selv. Det er dager hvor det renner over for deg og det skal dere vite.. så og si alle får slike dager men de kommer ekstra hvis man ikke er 100% fornøyd med hvordan ting har stabilisert seg og hvordan "liv" man har fått tildelt. Det er vanskelig, vanskeligere enn jeg trodde og det tar veldig på deg.. Man har ikke energi til noen ting, ikke til å ta den lille ekstra praten for å kanskje skaffe seg en venn, ikke til å gjøre noe morsomt og oppleve noe nytt, dagene bare går og alt føles veldig galt og det føles ut som om du mangler en stor bit av deg selv.. 

 

 

Men jeg er viljesterk og utrolig sta noe som da kommer til nytte i slike situasjoner hvor savnet tar på. Jeg har aldri tenkt tanken på å dra hjem fordi dette er noe jeg har villet selv og jeg får denne sjansen 1 gang i livet og det vil jeg ikke kaste bort. Men alt i alt så har jeg det bra, det er bare dager hvor det kan være vanskelig å ikke tenke på det negative og da kan det renne litt over til tider. Dette var et veldig klissete innlegg men det var litt deilig å få skrevet det ned og få det litt ut. 

Jeg håper alle har det kjempe bra der hjemme i Norge(KRAGERØ) og alle andre som er eller skal på utveksling ønsker jeg masse lykke til! 

-MARIA KIVLE

11 kommentarer

Ida E.A

25.07.2012 kl.15:03

Maria <3 Skjønner virkelig at det er vanskelig, og at du har det tøft! Du er en sterk jente, og jeg vet at du får det bedre! Går ikke en time uten at jeg tenker på hva du gjør, og hvordan du har det! Jeg savner deg mer enn du aner! Jeg vet du vil tilpasse deg mer, og at du kommer til å ha fantastiske 9 måneder, det vet jeg du vil merke når du kommer hjem! Gruer meg til å starte på skolen uten deg, det vil bli så rart :( Men jeg vet at du har det bra, og alle kan ha det slikt! Tror du var mer for bredt på dette her enn mange andre vil være og er! Så du må bare holde motet oppe :)

Lot of love <3

Monica

25.07.2012 kl.18:35

Stå på Maria!<3 Du er utrolig tøff som reiser vekk til andre siden av jordkloden<3... Norge, Kragerø og alt det trygge forsvinner ikke, men ligger i ventemodus på deg!!! Glad i deg snuppa! Og JA, det hjelper veldig mye å skrive ned akkurat hva man tenker og føler til tider...;) Klem!

Sandra

25.07.2012 kl.23:23

<3<3<3

Ingvildpingvildspinnvild

26.07.2012 kl.13:02

Stolt av deg!! <3<3

Emma

26.07.2012 kl.19:26

Du er utrolig flink, og ikke minst kjempe tøff! Nyt dette året, jeg vet du kommer til og elske det. Men det og tilpasse seg en annen kultur tar lenger tid enn det man tror, men du kommer til og lære så masse av det! Jeg er superstolt søster her over i Norge. Engelsk lærer Chris også! :-) (masse hjerter, og smilefjes som du er glad i).

Nora!

27.07.2012 kl.09:40

GLAD I DEG <3

Ingeborg kivle

27.07.2012 kl.16:45

jenta mi da...................du vet at du har familie og venner her i Norge. Vi venter alle på deg når du kommer hjem fra et år i Australia. Det kommer til å bli et kjempe år for deg, du kommer til å lære mye om deg selv og andre kulturer.Ta vare på deg selv, vi er glad i deg!! klem mamma

Karin

28.07.2012 kl.15:00

mariaaa <3 <3 <3 <3

Elly i USA

28.07.2012 kl.16:56

Håper det blir bedre tider snart<333 Du er sterk!

Sunniva

31.07.2012 kl.09:28

Når du har sånne dager skal du komme til meg, så skal vi prøve å snu alt på hodet og ha det gøy.. er ikke noe annet som funker vil jeg tro. er utrolig glad i deg, og er så heldig som har blitt kjent med et så fantastisk menneske. <3

helene

04.08.2012 kl.09:44

veldig fin blogg kommenter til bake :D

Skriv en ny kommentar

Hei! Jeg heter Maria, er 16 år og kommer fra Kragerø. Jeg skriver denne bloggen fordi jeg vil dele min opplevelse som utvekslingsstudent i Australia. Håper dere liker bloggen min :) Kommenter gjerne eller send meg mail på mariakivle@live.no om det er noe du lurer på :)
hits